Welkom bij Midden-Oostenstudies, sluit je aan bij Sheherazade!

Welkom bij Midden-Oostenstudies, sluit je aan bij Sheherazade!

04/08/J Uit Door L.S.V. Sheherazade

Beste studenten van MOS, welkom! Wij zijn Sheherazade, de studievereniging van Midden-Oostenstudies in Leiden.

Deze website geeft maar een beperkt beeld van wie wij zijn! Daarom wij hopen jullie heel graag in het echt te ontmoeten, en wel bij EL-CID, op 16 augustus! Meer informatie hierover volgt spoedig, dus houd onze social media, en je studentenmail in de gaten.

Studievereniging

Als je Midden-Oostenstudies in Leiden gaat studeren, kun je niet zonder studievereniging Sheherazade! We zijn een gezellige vereniging en organiseren allerlei interessante activiteiten waarbij je je studiegenoten én het vakgebied beter leert kennen. Denk aan theemiddagen, lezingen, boekenmarkten, dans- en kalligrafieworkshops, excursies… en niet te vergeten de studiereis! Daarnaast kun je ons altijd benaderen als je een vraag/klacht hebt over het studieprogramma of contact wil met een ouderejaars die ervaring heeft met bijv. papers schrijven en het buitenland semester. Ook hebben we onder andere een online platform voor samenvattingen, pdf’s van studieboeken, tips voor leuke taalapps, etc. en kun je daar ook boeken (ver)kopen! Misschien vind je het spannend om te komen, zeker als je bijna niemand kent, maar we zijn een kleine vereniging en de sfeer is informeel. We zien je graag snel bij EL CID en de andere activiteiten!

Wie zijn wij?

Het huidige bestuur is juist bezig met het installeren van het nieuwe bestuur! Zij stellen zich binnenkort aan jullie voor, o.a. op de fysieke EL CID-bijeenkomst en tijdens de eerstejaarsdag. Daarnaast hebben we een duurzaamheidsadviseur, een adviseur diversiteit & inclusie, en een Raad van Toezicht, en vaak meerdere commissies zoals de reiscomissie.
Maar Sheherazade is natuurlijk vooral een vereniging door haar leden! Met ongeveer 70 leden (waarvan niet iedereen even actief is) zijn we een gezellige club. Bij ons kom je alle soorten MOS-ers tegen: eerstejaars studenten, minorstudenten, Master-studenten, veteranen en alles wat daar tussenin zit! Sommigen zijn lid voor de lezingen, anderen voor de borrels, weer anderen zijn vooral geïnteresseerd in de jaarlijkse studiereis. Of je nu heel erg van feesten houdt of juist niet zo, Sheherazade doet haar best leuke en leerzame evenementen te organiseren.

Sociale media & contact

Wij organiseren niet alleen leuke activiteiten, maar zijn ook erg actief op sociale media en wijzen onze volgers graag op interessante websites, apps, muziek… en alles wat met het Midden-Oosten te maken heeft. Neem een kijkje op Facebook en Instagram om een beeld te krijgen van Sheherazade en onze leden, en like/volg ons! Ook hebben we WhatsApp-groepen, voor zowel nuttige informatie als gewoon gezellig chatten, en we hebben een speciale groep aangemaakt voor jullie, de eerstejaars studenten. Zo kun je direcht met één van ons en je klasgenoten praten en al je vragen stellen over de studie, de stad Leiden, en natuurlijk de vereniging en onze activiteiten. Voor onze activiteiten hebben we ook een Discord, een Microsoft Teams-omgeving en voor onze filmavondjes gebruiken we Netflix/Teleparty. Ook vind je op deze website veel handige links m.b.t. je studie. Als lid ontvang je maandelijks een nieuwsbrief met onze activiteiten en andere interessante events/sites/apps. Uiteraard kun je ons altijd bereiken via e-mail: sheherazadeleiden[at]gmail[punt]com.

Inschrijven & op de hoogte blijven

Ben je enthousiast geworden en wil je je meteen inschrijven? Dat kan! Hier vind je het inschrijfformulier. Hier kun je ook aangeven in welke mogelijke activiteiten je zin hebt. Dan kunnen wij daarmee aan de slag! Zo houden we je ook op de hoogte van de eerste activiteiten van het jaar.


Hopelijk tot ziens!

Foto: Beirut, genomen tijdens de studiereis naar Libanon in 2018