Nieuwsbrief April

Nieuwsbrief April

25/04/J Uit Door L.S.V. Sheherazade

Vanaf nu kun je ook de nieuwsbrief op de website vinden. Hierbij dan ook voor het eerst:

Het is april en dat betekent dat het weer tijd is voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Hieronder vind je alle activiteiten die we de komende tijd voor jullie hebben georganiseerd. Daarnaast hebben we nog wat activiteiten voor jullie verzameld die ook interessant zijn. Helemaal onderaan hebben we een speciale mededeling, dus zorg ervoor dat je die niet mist!

Activiteiten van L.S.V. Sheherazade:

Maandag 15 april 17:00 – 1900: MMIL + Henna avond

Zoals iedere maand hebben wij onze Maandelijkse Momentje in het Lipsius ook weer in april. En ook deze maand hebben we een speciaal thema: henna! Ooit een henna tattoo gewild of benieuwd hoe deze worden gezet? Kom dan langs tijdens onze MMIL. Snacks zoals altijd weer aanwezig!

Dinsdag 16 april 15.00 – 17.00: Lezing Nadia Latif + Boekenverkoop

De vluchtelingencrisis is een prominente kwestie binnen de huidige politieke discussie. Hoe is het te midden van het politieke rumoer gesteld met de rechten van vluchtelingen? Dr. Nadia Latif gaat ons daar het een en ander over vertellen, door een vergelijking te maken tussen de Nederlandse en de Amerikaanse situatie. Aansluitend is er net zoals de vorige keer een Midden-Oosterse boekenmarkt! Alle geïnteresseerden zijn welkom, dus ook niet-leden.

Woensdag 17 april 23.00: Facultair Feest

Het is weer tijd voor het facultair feest! Maak je klaar voor een avond vol nostalgische disneymuziek en vraag de spiegel aan de muur wie de mooiste van het land is. Waag je in je mooiste prinsessenjurk of kom met je flitsende lightsaber.

Op 17 april 2019 zal het feest “Disney Disco” vanaf 23:00 plaatsvinden in Club Hifi in de Vrouwensteeg 11 te Leiden. De deuren zullen om 01:00 sluiten. De voorverkoopskaartjes kosten 4 euro en de kaartjes aan de deur kosten 5 euro.

Donderdag 18 april 11:45 – 17:30: Interfacultair Career Event

Op donderdag 18 april 2019 zal het Interfacultair Carrière Evenement van StOP Leiden plaatsvinden. Tijdens deze informatieve en inspirerende dag zullen professionals vanuit heel Nederland naar Leiden komen om hun carrière met jullie te bespreken en jullie tevens voor te bereiden op jullie toekomstige loopbaan. Het evenement zal van start gaan om 12:00 en eindigen met een netwerkborrel om 16:30. Je kunt je aanmelden voor verschillende lezingen en workshops verdeeld over verschillende rondes via deze link.

Donderdag 25 april 18.15 – 21.00: Filmavond #3

De activiteitencommissie organiseert nogmaals een filmavond! Er zal deze keer weer een poll zijn om de film te kiezen dus hou de facebook-pagina in de gaten en breng je stem uit!

Maandag 29 april 19.00 – 22.00: Symposium Koloniale Geschiedenis met FDL Gibalaux

Onze lezingencommissie organiseert deze maand niet alleen een lezing, maar ook een heus symposium met de studievereniging van Franse taal en cultuur, FDL Gibalaux! Tijdens het symposium, zullen er drie sprekers te woord zijn en een lezing bieden met betrekking tot het onderwerp. Zet het dus alvast in je agenda en blijf op de hoogte door de facebook-pagina in de gaten te houden!

Ook interessant:

Woensdag 10 april 13.00 – 17.30: Humanities Career Event

Denk jij wel eens na over wat je na je studie wil gaan doen? Weet jij al in wat voor organisatie je zou willen werken? En hoe bereid je je voor op de arbeidsmarkt? Woensdag 10 april is het zover, hét moment om je te oriënteren op je toekomst tijdens het Humanities Career Event in Leiden. Het belooft een inspirerende middag te worden met verschillende workshops en presentaties. Meld je dus snel aan via deze website.

Dinsdag 15 april  16:15 – 17:30: LUCIS Annual Lecture|Halal Market : The Invention of a Tradition

In deze lezing laat Florence Bergeaud-Blacker zien dat halal – een uitgevonden religieuze standaard – heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van een geglobaliseerde markt, waar het zowel als een verkoopargument als een hulpmiddel voor het beheersen van gedrag dient.. Geïnteresseerd? Zorg er dan voor dat je je registreerd.

Donderdag 25 april  17:15 – 18:15 LUCIS: Middle Eastern Civil Wars & the Early End of the Cold War Order

In 1989, eindigde de Koude Oorlog toen communistische regimes van Oost-Europa open gingen voor het westerse liberale en kapitalistische systeem en de Sovjet-Unie instortte. Bij het ontwikkelen van een nieuw onderzoeksproject betoogt Dr. Alp Yenen dat de wereldorde van de Koude Oorlog – in zijn verschillende regionale configuraties – in het Midden-Oosten een decennium eerder rond het jaar 1979 tot het vroegste einde kwam.

The lezing is open voor allen en zal gevolgd worden door een borrel in North End.

Personal and Professional Impact:

Personal and Professional Impact (5 ECTS) is het eerste multidisciplinaire keuzevak aan de Universiteit Leiden dat vijf faculteiten bij een brengt. Studenten van de faculteiten Archeologie, Governance and Global Affairs, Geesteswetenschappen, Rechtsgeleerdheid en de Sociale Wetenschappen krijgen de mogelijkheid om binnen dit praktijkgerichte vak te werken aan zijn of haar persoonlijke en professionele doelen door als consultant voor publieke instanties aan de slag te gaan met maatschappelijke uitdagingen – een real life consultancy case. Het vak zal plaatsvinden in blok 1 en 2 van 2020. Aanmelden kan vanaf 1 Mei 2019 via Qualtrics en het opsturen van je motivatiebrief.

Vragen kunnen gesteld worden aan j.p.r.buijs@umail.leidenuniv.nl.

Save the date – Donderdag 2 mei 19.00 – 21.30 Career Event Midden-Oostenstudies

Meer details over dit evenement zullen volgen, maar zet het in je agenda en kijk uit voor meer informatie!

Speciale mededeling: vacatures bestuur L.S.V. Sheherazade!

Ooit een bestuursjaar willen doen? Dan is dit je kans! Binnenkort zoeken wij nieuwe leden voor het bestuur dus hou je mailbox goed in de gaten en misschien schrijf jij wel binnenkort de nieuwsbrief!