Internships

Midden-Oostenstudies is een brede studie waar je veel kanten mee op kan. Binnen de vereniging kan je via verschillende commissies en het bestuur extra ervaring opdoen naast je studie, maar ook hierbuiten zijn vaak veel mogelijkheden. Waar vind je deze mogelijkheden? Wat voor stages en bestuursfuncties zijn er te vinden? Dat kan je hier vinden! Deze webpagina wordt regelmatig aangevuld met stages, onderzoeksprojecten en bestuursfuncties.

Bestuur 2019 – 2020

We zijn op zoek naar het volgende bestuur! Heb jij ambities in het leven die jij denkt te kunnen najagen door je in te zetten voor de vereniging? Voel jij je geroepen om de vereniging naar een nieuw niveau te tillen zodat wij ons nóg prominenter kunnen gaan voelen? Zie jij jezelf al schitteren in zo’n bestuursvestje? Wil jij ook dingen buiten je studie leren? Heb jij je propedeuse in de pocket (wanneer het nieuwe academische jaar begint) en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Ontwikkel talenten en word bestuur!

Als je denkt dat wij alleen maar in het kantoor chillen en af en toe een boodschapje doen voor de Chai Time, dan heb je het helaas mis. Een bestuursjaar brengt een aantal verantwoordelijkheden met zich mee. Zo ben je een aanspreekpunt voor zowel de studenten, docenten én de rest van de universiteit, ga je zorgvuldig om met de administratie en zorg je er voor dat het ook binnen de rest van de opleiding soepel verloopt. Dit klinkt allemaal heel serieus en dat is het ook wel, maar je krijgt er natuurlijk ook veel dingen voor terug! Zoals lieve bestuursleden bij wie je af en toe je hart kunt luchten, ervaring in hoe het is om een vereniging te ‘runnen’ en het geleidelijk opbouwen van een handig netwerk! En uiteraard staat een bestuursjaar ook nog zeer goed op je CV.

Ben jij al overtuigd? Graag horen wij vóór 26 aprilof je deze uitdaging aan gaat door je CV en een motivatiebrief te e-mailen met daarin een antwoord op de vraag waarom jij bestuur wilt worden en daarbij een functie-top-3 (met onderbouwing). Zo kunnen wij tijdig een nieuw, legendarisch bestuur bij elkaar plakken. Je kunt natuurlijk ook vanuit het buitenland solliciteren! Tot snel <3

Hieronder een beschrijving van de functies:

Voorzitter

Ben jij een echte alfa? Aan jou de taak om de vereniging bij elkaar te houden. Als voorzitter ben je ‘het gezicht’ van de L.S.V. Sheherazade en draag je de verantwoordelijkheid voor de gang van zaken binnen de vereniging. Je houdt contact met externe organisaties en de universiteit en zorgt er voor dat de rest van het bestuur goed functioneert. Een voorzitter houdt de leiding binnen de vergaderingen, behoudt het overzicht van alles binnen en rondom de vereniging en is in staat knopen door te hakken. Kan jij het aan?

Secretaris

Als vice-voorzitter ben jij de rechterhand van de voorzitter. Alle vergaderingen worden door jou genotuleerd en door jou is de rest op de hoogte van de nieuwste nieuwtjes die zijn binnengekomen in de mailbox. Al het (mail)contact gaat in principe via jou en ook waarborg je de documenten aangaande de leden van de vereniging. Het is jouw taak wat orde te brengen in de chaos. Administratie is er om bijgehouden te worden en ook de mailbox zit propvol wanneer je even een paar dagen vakantie neemt. Aan het begin van de maand mag je iedereen verblijden met een nieuwsbrief die eigenlijk vooral door je medebestuursgenoten gelezen wordt. Get your shit together. Het liefst in een mapje.

Penningmeester

De meester van de doekoes. De excel-baas. De gever van snacks bij de Chai Time. Centjes zijn zeg maar echt jouw ding. In jouw begroting kloppen de cijfertjes en daar wordt iedereen blij van. Soms verwerk je even een declaratietje en hang je aan de telefoon met de ING. Wanneer de studiereizen er aan komen heb je het even druk, want dat vliegticket moet door iemand betaald worden. Ook mag je zo af en toe gaan bedelen bij leden die hun contributie niet overmaken. Geen bonnetjes weggooien, hoor! Door jou voelen we ons in balans.

Assessor

Dat de L.S.V. Sheherazade zo gaaf is, hoef je de meeste leden niet te vertellen. Wie dan wel? De rest van de wereld. Jij bent de persoon die zorgt voor de promo en de updates. Vergeten wanneer de lezing is? Check de site! Gezelligheid bij een activiteit of Chai Time? Hep gestèèèn op feesboek. Daarnaast ben jij het oppercommissielid. Om het succes van de commissies te waarborgen, hebben we iemand nodig die een oogje in het zeil houdt en een aanspreekpunt is voor vragen of bevestigingen. Zonder jou zullen de zalen minder gevuld zijn, want promotie is het halve werk.

Stage bij de Nederlandse Vertegenwoordiging in de Palestijnse Gebieden

Ben jij bovengemiddeld geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met de Palestijnse Gebieden (PG) en het Midden-Oosten? Schrijf je vlot en heb je affiniteit met de complexe politieke- en internationale verhoudingen? Dan is een stage bij de Nederlandse Vertegenwoordiging in Ramallah wellicht iets voor jou.

De Nederlandse Vertegenwoordiging in Ramallah op zoek naar een voltijdse stagiair(e) voor de periode 1 augustus 2019 t/m 31 januari 2020.

Werkomgeving

De Nederlandse Vertegenwoordiging in Ramallah is een unieke post die opereert een bijzonder krachtenveld in het Midden-Oosten. In de stage ga je samenwerken met beleidsmedewerkers en veel verschillende instanties en actoren; van het maatschappelijk middenveld tot aan het hoogste regeringsniveau in de Palestijnse Gebieden.

In Ramallah houden we ons bezig met ‘rule of law’, mensenrechten, toegang tot land, water en energie. Bovendien zetten we ons in voor handel en economische ontwikkeling met name in de private sector.

Stageomschrijving

Wij bieden jou de mogelijkheid om in een dynamische en afwisselende omgeving relevante kennis op te doen over het werken bij een Nederlandse missie. Een week bij ons in Ramallah is nooit het zelfde en als stagiair(e) ben je de ‘vliegende keep’ van het team, die kan inspringen op urgente en interessante zaken.

Je zult een breed scala aan werkzaamheden uitvoeren en jouw frisse blik als stagiair(e) wordt zeer gewaardeerd. De werksfeer op de vertegenwoordiging is dan ook open en informeel. Bovendien wordt je nadrukkelijk de mogelijkheid gegeven om aan de slag te gaan met onderwerpen die jij interessant of relevant vindt. Bij algemene werkzaamheden kun je zoal denken aan:

 • Het uitvoeren van werkopdrachten/onderzoek naar specifieke onderwerpen die voor de vertegenwoordig relevant zijn;
 • Het volgen en analyseren van binnenlandse/regio/internationale politieke, -ontwikkelingen en trends, die van invloed zijn voor ons werk in de Palestijnse Gebieden;
 • Het bezoeken van partner-organisaties in het maatschappelijk middenveld en erop uit gaan met deze organisaties voor een veldbezoek;
 • Bijdragen aan de voorbereiding van inkomende ambtelijke bezoeken en (ministeriële) delegaties uit Nederland;
 • Namens de Nederlandse Vertegenwoordiging conferenties, briefings, evenementen en diplomatieke recepties bijwonen.

Profiel van de stagiair(e)

Verschillende inzichten, perspectieven en culturele/studie-achtergronden kunnen het denk- en daarbij de werkkracht van onze vertegenwoordig vergroten. Om deze reden is diversiteit voor ons op de werkvloer zeer belangrijk. 

 • Gemotiveerde HBO-/WO-student, bij voorkeur in de eindfase;
 • Aantoonbare affiniteit met de Palestijnse Gebieden en/of het Midden-Oosten;
 • Harde werker, die kan plannen en prioriteiten stellen. De vertegenwoordiging in Ramallah verricht namelijk met een klein team een grote hoeveelheid werk;
 • Zelfstandig, flexibel en een teamspeler, die in staat is initiatief te nemen. Om op deze manier te kunnen inspelen op de veelzijdigheid/diversiteit van taken en actuele ontwikkelingen;
 • Zeer goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Representatief en bewust van de publieke rol van de Nederlandse Vertegenwoordiging in een complexe omgeving.

Voorwaarden en vergoedingen

Gedurende je gehele stageperiode bij de Nederlandse Vertegenwoordiging in Ramallah moet je ingeschreven staan als student aan een erkende hogere onderwijsinstelling. Bovendien moet je in het bezit zijn van de Nederlandse nationaliteit en voor aanvang van de stage een Verklaring Omtrent het Gedrag kunnen aanleveren.  

Houd er rekening mee dat het is slechts éénmaal mogelijk is stage te lopen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Meer informatie over voorwaarden en vergoedingen kun je vinden op deze site.

Meer weten en/of solliciteren?

Ben je geïnteresseerd in de stage bij de Nederlandse Vertegenwoordiging in Ramallah? Stuur dan uiterlijk 15 mei 2019 de volgende documenten naar marlou.tolk@minbuza.nl o.v.v. internship/naam.

 • een motivatiebrief in het Engels (maximaal 1 pagina);
 • een C.V (maximaal 2 pagina’s).   

Je zult binnen twee weken na sluiting van de deadline van ons horen. Indien je door de eerste selectie komt, wordt er een Skype-gesprek met je ingepland.  

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, kennis en competenties .

Stage bij de Nederlandse ambassade in Algiers

De post in Algiers is op zoek naar een stagiaire voor de periode augustus 2019 t/m januari 2020 voor de politiek & cultuurafdeling.

Werkomgeving

Algerije is niet alleen het grootste land van Afrika en belangrijke olie- en gasleverancier aan Europa, het is ook de vierde economie van Afrika, een belangrijke regionale speler in zowel de Arabische wereld als de Sahel, een stabiel land in een verder woelig gebied en een van de grootste Nederlandse handelspartners in de MENA-regio. Daarnaast is het een steeds belangrijkere partner voor samenwerking op terreinen als migratie en strijd tegen terrorisme. Daarom worden sinds 2014 de betrekkingen tussen Nederland en Algerije geïntensiveerd. Wat onder meer betekent dat er regelmatig ontmoetingen plaatsvinden tussen Algerijnse en Nederlandse bewindspersonen en ambtenaren. Het Nederlandse bedrijfsleven heeft interesse in zaken doen met Algerije met haar grote binnenlandse markt van 40 miljoen inwoners. Daarnaast staat Algerije volop in de belangstelling momenteel.

De ambassade Algiers, een middelgrote post op relatief korte afstand van Nederland, heeft dan ook een boeiend takenpakket op economisch, politiek, cultureel en consulair gebied. De ambassade zet in op een intensivering van de relatie, via inzet van bezoeken over en weer van bedrijven en overheden, het deelnemen aan conferenties & beurzen en het schrijven van rapportages over politieke & economische ontwikkelingen.

Algiers is een mooie stad aan de Middellandse Zee met een rijk verleden. De veiligheidssituatie is de afgelopen jaren sterk verbeterd en je kunt je in Algiers, met inachtneming van een dosis gezond verstand, vrij bewegen en naar het strand gaan. De omgeving van Algiers heeft ook veel te bieden qua landschappen en historische bezienswaardigheden waaronder fraaie Romeinse ruïnes. Ook andere grote steden in het Noorden (zoals Oran, Constantine en Annaba) zijn veilig te bezoeken. Wel dient rekening gehouden worden met het Nederlandse reisadvies.

Stageomschrijving

Als stagiair ga je de voor de ambassade werken bij de PCZ-afdeling. Dat wil zeggen dat je aan de slag gaat met a) politieke zaken b) culturele evenementen en projecten & publieksdiplomatie en 3) communicatie & sociale media. Je zal o.a. de volgende taken verrichten:

 • Politiek: het monitoren van Algerijnse politiek en het ondersteunen van de selectie & beheer van projecten op het gebied van mensenrechten & gender en democratische transitie. Meeschrijven aan rapportages op deze onderwerpen. Voorbereiden van bezoeken uit Nederland.
 • Cultuur & publieksdiplomatie: het opzetten van een aantal culturele en publieksdiplomatie evenementen; waaronder de Nederlandse bijdrage aan het Europese Cultuurfestival & de World Press Photo tentoonstelling.
 • Communicatie & sociale media: samen met het hele ambassadeteam de zichtbaarheid van Nederland vergroten; informatie over Nederland leveren voor en het beheren van de bestaande Facebookpagina, uitbreiden van het linkedin account en opzetten twitter account.

Profiel van de stagiair(e)

 • Goede beheersing van de Franse taal is absoluut noodzakelijk, aangezien al het werk op de ambassade in het Frans gebeurt. Tenminste op C1 niveau. Kennis van Arabisch is een pre maar niet noodzakelijk.
 • Affiniteit met het opzetten van evenementen / hands on mentaliteit.
 • Interesse in politieke processen, cultuur en communicatiewerkzaamheden
 • Nieuwsgierigheid naar de woelige regio Noord-Afrika en het grootste land van Afrika in het bijzonder.
 • Je hebt een sterk cultureel aanpassingsvermogen en ruim voldoende sociale sensitiviteit en je bent stressbestendig.
 • Bereidheid om te wonen en werken in een omgeving die :
 • Langzamer gaat dan je gewend bent wat betreft werkprocessen & bureaucratie.
 • Beroep doet op je vasthoudendheid en creativiteit bij het zoeken naar oplossingen.


Wat bieden wij

 • Een uitdagende leeromgeving in een land en regio van de wereld volop in de aandacht.
 • Verzekerde steile leercurve over het grootste land van Afrika, het geboorteland van Albert Camus & de ouders van Zinédine Zidane en de grootste importeur van Nederlandse pootaardappelen.
 • Ondersteuning bij vinden woonruimte.
 • Ruimte voor studie-gebonden elementen in de nadere invulling van de stageopdracht.


Voorwaarden en vergoedingen

Algemene voorwaarden en vergoedingen kun je vinden op deze site

Meer weten en/of solliciteren

Daniël Stork, alg-pcz@minbuza.nl  +213770922888

De deadline van reageren is 11-05-2019

Stageperiode loopt van 6 augustus 2019 tot 16 januari 2020

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, kennis en competenties . 

Leiden University Career Service FGW

Wil je advies bij het zoeken naar werk? Heb je vragen over het regelen van je stage? Kom langs bij de Career Service Geesteswetenschappen. We helpen je graag met:

Adres en openingstijden

Career Service Geesteswetenschappen 
Cleveringaplaats 1, Leiden, kamer 1.40
Post: Postbus 9515, 2300 RA Leiden 

Openingstijden

De Career Service is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. 

Het ophalen en brengen van documenten is mogelijk van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Om stageverslagen in te kijken graag vooraf telefonisch informeren naar beschikbaarheid.