Bestuur 2020-2021: Even voorstellen!

Bestuur 2020-2021: Even voorstellen!

17/08/J Uit Door L.S.V. Sheherazade

Een nieuw studiejaar betekent een nieuw Sheherazade-bestuur! Wij (Sijmen, Jessica, Alexandra en Moena) willen onszelf graag aan jullie voorstellen.

Hi allemaal, mijn naam is Sijmen en ik zal aankomend studiejaar de voorzitter zijn van onze studievereniging! Ik heb er ontzettend veel zin in, ondanks de bijzondere omstandigheden waarin we verkeren. We blijven positief en ik hoop dat we elkaar zoveel mogelijk kunnen ontmoeten tijdens onze sociale activiteiten! Er zijn heel wat nieuwe en leuke activiteiten in de maak, dus houd onze sociale media in de gaten voor toekomstige aankondigingen. Ik zal verder aankomend studiejaar mijn MA in Midden-Oosten Studies doen, nadat ik afgelopen jaar mijn pre-master heb voltooid. Ik zal mij gaan focussen op vakken met betrekking tot geschiedenis, taal en politiek. We hebben er als bestuur ontzettend veel zin in en hopelijk tot in september!

Hi allemaal! Ik ben Jessica, 24 jaar en ik kom uit Leusden. Na lange tijd enthousiast lid te zijn geweest van Sheherazade mag ik komend jaar aan de slag als secretaris! Ik studeer Arabisch en ook in mijn vrije tijd ben ik veel bezig met deze taal, vooral het Egyptische dialect. Daarnaast leef ik me uit in de keuken, waarbij ik me het liefst laat inspireren door ‘onze’ regio. Het loopt dit jaar natuurlijk anders dan normaal, maar wat mij betreft wordt het net zo gezellig als altijd. Graag zie ik jullie snel bij onze activiteiten!

Hi! Ik ben Alex en ben dit jaar jullie penningmeester, of zoals het zo mooi wordt genoemd in het Engels: ‘treasurer’ 😏 Verder ben ik verantwoordelijk voor Sheherazade’s social media en ben ik natuurlijk nauw betrokken bij alle leuke activiteiten die we online én inshallah offline zullen organiseren! Tenslotte ben ik ook het vertrouwenspersoon vanuit het bestuur, dus schroom niet om op mij af te stappen. Mijn doel is om dit jaar een mooie basis van gezelligheid te leggen waardoor Sheherazade een centraal onderdeel wordt van ons studentenleven. Ik heb me tijdens de BA gefocust op ideologie, ethno-nationalisme, Perzisch, Oeigoers en de Turks-Perzische wereld. Ik heb kort in twee uitersten van deze regio gewoond tijdens mijn buitenlandsemester in Samarkand, Oezbekistan en mijn stage aan de Nederlandse ambassade op Cyprus. Ook ben ik graag zo veel mogelijk op reis om alles daar tussenin te bezoeken! In september zal ik aan de MA beginnen. Khodahafez & xäyri khosh!

Hi! Shloon kon? (“hoe is het met jullie?”, shaami dialect)Ik ben Moena, 22 jaar oud, master student MOS en jullie commissaris!Komend collegejaar is alweer mijn vijfde jaar als student; ik heb eerst een BA Engelse Taal en Cultuur behaald en ben daarna via een pre-master geswitcht naar MOS! Verder ben ik geboren in Damascus maar woon ik al sinds peuter in het prachtige Zuid-Limburg. De stap naar Leiden was in dat opzicht een grote verandering! Geen bergen/heuvels, zachte ‘g’ of echte vlaai! Maar ik heb m’n draai hier hartstikke gevonden en ben nog altijd verliefd op de Leidse bruggetjes! Ook ben ik gek op lezen, muziek luisteren (check onze Spotify playlist vol Arabische hits!) en doe ik aan buikdansen. Als jullie commissaris ga ik de allerleukste activiteiten voor jullie plannen en hoop ik dat we samen kunnen genieten van het (bizarre) komende collegejaar. Ik hoop jullie allemaal snel te zien bij onze (inshallah fysieke) activiteiten om eens een babbeltje te maken! En zoals we eindigen in Limburg, “hooieee!”.

We hopen snel kennis te maken met onze (nieuwe) leden!